Информационен бюлетин на МВР Ловеч – 24.07.2018 год ​

Две момчета от Луковит, на възраст 14 и 12 години са заподозрени в кражба на пари, храна и напитки от павилион за бързо хранене на ул. „Хаджи Димитър“ в гр.Луковит. Кражбата е станала в нощта на 22 срещу 23 юли, като сигнал в местното районно управление е постъпил около 07.00часа на 23 юли.  Паричната сума и по-голяма част от вещите обект на престъплението са намерени в момчетата и са  предадени с протокол за доброволно предаване. Младежите са  направили пълни самопризнания по случая пред инспектор ДПС, а  работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след като на 23 юли, в двор към частен дом в града обитаван от 69-годишна жена,  полицаите са открили направена конструкция от полиетилен във вътрешността на която са отглеждани 3 растения от рода на конопа. Всяко от насажденията е с приблизителна височина около 2.7 метра.

При направен полеви тест пробите от растенията са реагирали на наркотично вещество канабис. Работата по случая продължава.

Полицейски операции за периода от 16 до 23 юли

РУ Луковит – проверени са 147 лица и 103 МПС, 1 пункт за изкупуване на черни и цветни метали, 4 обекти с частна охрана и 2 места за подслон, като за установени нарушения са съставени 14 акта и 51 глоби с фиш по ЗДВП, 1 акт по КЗ, 7 акта по ЗБЛД, 1 акт по ЗМВР,  образувани са 2 бързи и 2 досъдебни производства и са задържани 2 лица.

РУ Тетевен – проверени са 182 лица и 117 МПС и 4 търговски обекти, като за констатирани нарушения са съставени   15 акта и 53 глоби с фиш, посетени са 43 сигнали, задържани са 2 лица и са образувани 4 досъдебни производства.

РУ Троян – проверени са 347 лица и 280 МПС, като за нарушения са съставени 47 акта и 77 глоби с фиш, посетени са 41 сигнали и са образувани 6 досъдебни и 2 бързи производства.

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 43 годишен мъж от Троян, който на 23 юли около 16.50ч. е установен да управлява товарен автомобил по ул. «Райна Княгиня» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,4 промила. По случая е образувано бързо производство.

След обилните валежи през изтеклата нощ в тетевенско , 3 екипа на РС ПБЗН Тетевен и РС ПБЗН-Ловеч отводняват къщи и мазета в селата Глогово и Градежница , а един екип на пожарната почиства шахтите в гр.Тетевен. Няма данни за пострадали и бедстващи хора.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 762 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *