Информационен бюлетин на МВР Ловеч – 24.06.2019 год.

На 22.06.2019г. около 14.10 часа на третокласен път 3505 в землището на с.Дъбрава и при кръстовището с пътя Ловеч – Априлци са се удрили  «Форд Транзит» управляван от  64-годишен мъж от гр.Червен бряг, който е навлизал в района на кръстовище за ПП I-4 София-Варна и лек автомобил «Мерцедес», който е излизал от разклона.  «Мерцедес»-ът е управляван от 32-годишен мъж от София.
При удара «Мерцедес»-ът се е завъртял и се е върнал в района на кръстовището, а «Форд Транзит»  е продължил посоката си и е паднал в  крайпътна канавка.

В резултат на сблъсъка е пострадало 17-годишно момиче пътувало във «Форд»-а, което е с фрактура на ключица, 51-годишна жена от същото превозно средство е със счупена раменна кост, а други 9 пътници са с натъртвания и охлузвания. Водачът на «Форд Транзит» също е със счупена ключица.
От «Мерцедес»-а е пострадала 33-годишна жена от София /с фрактура/.  Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, образувано е досъдебно производство.

На 22 юни в 12.40ч. на пътя от с.Калейца за местността Коман, 25-годишен неправоспособен мъж от Троян при управление с превишена скорост на мотоциклет КТМ без регистрация, на остра лява крива излиза в дясно по посоката си на движение и се блъска в еластична предпазна ограда /мантинела/. При сблъсъка е пострадал 16-годишен пътник на мотоциклета, който е получил фрактура на дясна подбедрица и е откаран за лечение в плевенска болница. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, образувано е досъдебно производство.

На 23.06.2019г. около 09.25ч. на път II-35 с посока на движение към гр.Троян, 20-годишна жена при управление на лек автомобил «Ситроен» и маневра изпреварване не е оставила достатъчно странично разстояние и със страничното огледало на автомобила е удрила 62-годишен велосипедист. Жената  е продължила движението си и е спряна от патрул в град Троян. В резултат на пътния инцидент велосипедистът е с натъртвания по тялото. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а на 20-годишната водачка на «Ситроен»-а е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

Полицейски операции
РУ Луковит – на 21 юни служители на местното полицейско управление съвместно със ЗЖУ-Плевен са провели полицейска операция на територията на община Луковит по време на която са обходили 12 населени места, проверили са 107 лица и 85 МПС, като за установени нарушения са съставили 14 акта и 13 глоби с фиш по ЗДВП, 3 акта по ЗБЛД, образувано е 1 бързо производство и е задържано 1 лице.
Полицейска операция със силите на ЗЖУ-София е проведена на 21 и 22 юни и на територията на община Ябланица, с цел обезпечаване на добър обществен ред и сигурност, осигуряване безопасността на движението и ограничаване предпоставките за настъпване на тежки ПТП. Служители на РУ Ябланица и ЗЖУ-София са проверили  53 МПС и 72 лица, съставили са 32 акта, от които 16 по ЗДВП, 15 по ЗБЛД и 1 акт по Наредба №1 на общината, а 12 водачи са санкционирани чрез налагане на глоби с фиш.
Служители на РУ Ловеч са провели полицейска операция за времето от 18 до 20 юни, проверили са 195 МПС и 252 лица, констатирали са 68 нарушения, за които има съставени  14 акта  по ЗДВП и 54 глоби по фиш. А само на 21 юни, с цел подобряване на пътнотранспортната обстановка и засилване контрола по пътищата и намаляване на пътния травматизъм полицаи от РУ Ловеч са провели специализирана операция, при която са извършили проверка на 43 лица и 39 МПС, установени са 22 нарушения и са съставени 3 акта и 19 глоби с фиш.

23-годишен мъж от Ловеч е задържан с прокурорско постановление за срок до 72часа в Следствения арест към Затвора Ловеч след като на 21 юни около 11.40ч. във фризьорски салон в града грубо е нарушил обществения ред и е отправял заплахи за живота на 32-годишна жена.
По случая е образувано досъдебно производство.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 803 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *