Информационен бюлетин на МВР Ловеч -18.07.2018 год.

Двама мъже са задържани по подозрение в незаконен добив на нефтопродукти от нефункциониращ сондаж край с. Деветаки.

Действията на полицейските служители са в рамките на специализирана полицейска операция с участието на ТДНС-Ловеч, служители от сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч и РУ-Ловеч.

В момент на незаконен добив на нефтопродукти от сондажа край с. Деветаки, които са изключителна държавна собственост  е задържан 41-годишен мъж с 400 литра газов кондензат. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия, в сграда в с. Александрово е задържан 58-годишен мъж при опит да транспортира други 2100 литра газов кондензат.

Извършено е претърсване и в частно жилище в с. Деветаки, където полицаите са намерили и иззели още 110 литра газов кондензат.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 240 „А“ от НК, в хода на което са иззети общо 2610 литра незаконно добит нефтопродукт /газов кондензат/.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу 18-годишен младеж от габровското село Градица, който на 17 юли около 01,45 часа е установен да управлява лек автомобил в Ловеч след употреба на наркотични вещества.

В РУ Луковит за  срок от 24 часа е задържан 60 годишен жител на с.Бежаново, който е установен да управлява мотопед без регистрационна табела и без да притежава свидетелство за правоспособност. По случая е образувано бързо производство.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 691 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *