Информационен бюлетин на МВР Ловеч – 14.10.2019 год.

61- годишен мъж е починал при пожар в Тетевен.
На 13 октомври около 09.45ч. в РУ Тетевен е получен сигнал от случайно преминаващ, който е съобщил за пожар на ул.“Симеон Куманов“ в града. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на РС ПБЗН и РУ Тетевен, като след потушаване на огъня, който по първоначални данни е възникнал при боравене с газови бутилки, на първият етаж на жилищната сграда в помещение приспособено за маза огнеборците са открили тялото на 61-годишен мъж, обитател на имота. По случая е извършен оглед и са  назначени съдебни експертизи за изясняване на механизма на възникване на пожара. Работата продължава.

 

На 12 октомври за времето от 09.30 до 12.00 часа служители на РУ Тетевен са извършили проверка на търговски обекти-сергии на територията на Кооперативен пазар-Тетевен, предлагащи за продажба стоки носещи логото на защитени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право за тях.  В хода на проверката от шатра разположена с търговска цел са иззети 26 артикули от различни марки и вид. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Тетевен.

 

През почивните дни полицаи съвместно с представители на ДГС са извършили проверка на общо 60 ловци, участващи в организирани и разрешени ловни излети на територията на общините Ловеч, Троян, Тетевен и Ябланица, като служителите на реда не са констатирали нарушения на ЗОБВВПИ, ЗЛОД И ППЗЛОД.

 

На 12 октомври около 18.35ч. на изхода на с.Румянцево , 55-годишен мъж от Плевен при управление на лек автомобил «Ауди» е загубил контрол върху превозното средство и е напуснал пътното платно, като е реализирал инцидент с материални щети. Пробата за алкохол на водачът с техническо средство «Дрегер» е отчела 2,74 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

42-годишен мъж от Варна е задържан за срок от 24 часа в РУ Угърчин  след като на 12 октомври около 22.30ч. на пътя от гр.Угърчин за гр.Луковит е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,73 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

В РУ Троян е задържан 39-годишен мъж от с.Дебнево, който на 12 октомври е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,9 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

31-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление за притежание на наркотични вещества.
На 12 октомври около 01.00ч. при извършена проверка на лицето и на обитавано от него жилище в ж.к. „Червен бряг“ полицаи са открили бяло, кристалообразно вещество с общо тегло 7,5 гр., което при полеви тест е реагирало на кетамин и найлонов плик, съдържащ суха, тревиста маса с тегло 14.7 гр., която при тестване е реагирала на канабис.Открити и иззети от служители на РУ Ловеч са и 39 блистера от един медикамент.
По случая е  образувано досъдебно производство и работата продължава.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 031 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *