Информационен бюлетин на МВР Ловеч -13.09.2018 год.

Полицейски операции проведени на 12 септември

РУ Тетевен – проверени са 67 автомобили и 73 лица, като са констатирани общо 27 нарушения, за които са съставени 22 глоби с фиш и 5 акта.

РУ Троян – проверени са 33 лица и 26 МПС, като са съставени 8 акта и 11глоби с фиш.

Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч са установили 28-годишен мъж от с.Буковлък, който на 12 септември при излизане от частен дом на ул. «Осъмска» в Ловеч е държал в себе си два чувала съдържащи 41 полиетиленови плика с нарязан тютюн. Полицаите са извършили претърсване на адреса, където са открили  още 83 опаковки с тютюн без български акцизен бандерол. Общо иззети са 124 плика, с тегло от 45 кг. нарязан тютюн без бандерол. Действията на полицейските служители са извършени в хода на специалицирана полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътни полицаи са съставили акт по ЗДвП на 20-годишен велосипедист, който на 12 септември около 18.30часа в района на ж.к. «Здравец» е блъснал поради невнимание 5-годишно детенце. Малкото дете е прегледано в ловешката болница, където е констатирано, че е с повърхностна рана на носа, а пробата за алкохол на велосипедистът е отчела 0,13 промила.

Полицаи от РУ Луковит са задържали 16-годишно момче от с.Бежаново, което на 12 септември около 15.00часа е направило опит да извърши кражба на вещи и дрехи от частен дом в селото. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 57-годишен мъж от с.Градежница, след като в обитаван от него имот в с.Гложене полицаите са открили самоделно едноцевно огнестрелно оръжие, както и 6 ловни патрони за него. При проверка в информационните масивите на  МВР е установено, че мъжът не притежава разрешително за притежание и съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Работата по случая продължава.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 924 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *