Информационен бюлетин на МВР Ловеч -13.06.2018 год.

71-годишен мъж от Троян даде 2000.00 /две хиляди/ лева и 110.00 /сто и десет/ щатски долара на телефонни измамници.

Мъжът е бил излъган по телефона от непознат, който се е представил за полицейски служител и по познатата вече схема е поискал пари и ценности от потърпевшият за провеждаща се в момента полицейска операция. Измамата е осъществена на 12 юни, в периода 10.00 до 15.00 часа. , а сигнал в полицията е подаден около 17.00 часа същата вечер.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

По повод продължаващите телефонни измами , криминалисти от ловешката полиция алармират гражданите: Не давайте пари на непознати по никакъв повод!!!

ОД МВР-Ловеч напомня  да бъдете бдителни и да не се доверявате, когато:

На стационарен /домашен/ телефон се обажда лице представящо се за полицейски служител, като използва званието “комисар” , “инспектор” и др.. Непознатият съобщава на “жертвата” си , че в момента се провежда специализирана полицейска операция по отношение на организирана престъпна група занимаваща се с телефонни измами или извършваща престъпна дейност от всякакво естество.

Непознатият, представящ се за полицейски служител иска съдействие от жертвата на телефонна измама изразяващо се в събирането на всички налични пари и ценности, които да остави извън дома на посочено от него място. ПОМНЕТЕ!!!!

Не съществува практика държавни служители да събират пари чрез телефонно обаждане или в найлонови торбички хвърлени през балконите!

Съветваме Ви:
– Незабавно да прекратите разговор от подобен вид и да се свържете с най-близките си роднини и да потърсите помощ на тел. 112.

– Не правете плащания под какъвто и да било предлог, след поискани суми в телефонен разговор.

– Не се доверявайте на непознати лица и не предоставяйте лични данни по телефона.

 

На 12.06.2018г. в 14.45ч.  в с. Гложене, лек автомобил „Дачия“ управляван от 64-годишен мъж от Тетевен, губи контрол върху управлението на превозното средство, навлиза в лентата за насрещно движещи се автомобили и се удря в „Хонда“, управляван от 71-годишен жител на гр.Плевен.

В  резултат на инцидента е пострадала 73-годишна пътничка от «Дачия»-та, която е  настанена за лечение в тетевенската болница и водачите на двата автомобила, които са с леки наранявания. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 12.06.2018г. около 14.00ч. в с.Шипково, лек автомобил «Ауди А8» управляван от 31-годишен мъж от селото, при движение на заден ход е блъснал 78-годишна пешеходка. Жената е прегледана в болница и е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, но му е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

Полицаи от РУ Луковит са задържали за срок от 24 часа  30-годишен мъж от града след като при полицейска проверка е установено, че управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление на МПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 531 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *