Информационен бюлетин на МВР Ловеч – 07.09.2018 год.

Полицията в Ловеч е задържала двама мъже на възраст 26 и 23 години по подозрение в съучастие в извършването на телефонни измами.

След зачестилите телефонни измами на територията на Ловеч и в резултат на проведени издирвателни мероприятия, служители на РУ Ловеч са установили двете лица, а в хода на работата е изяснено, че в периода 03-04 септември, с действията си като посредници „мулета“ са спомогнали за извършването на три телефонни измами: на 03 септември са измамили жена с 5000 лв и друга с 2290 лева, 200 евро и златни накити, а на 04 септември са взели сумата от 2830 лева от друга жителка на Ловеч. Отнетите пари и ценности са били предавани по различни схеми на трети лица.

При извършено претърсване в апартамент в града обитаван от един от задържаните, полицаите са намерили множество мобилни телефони и СИМ карти на различни български и румънски мобилни оператори.

Потърпевшите са били въвеждани в заблуждение по един и същи начин, а именно, че оказват съдействие на на органите на МВР за задържане на телефонни измамници, като при първите два случая парите са оставяни до кофи за смет, а при третия са хвърлени от потърпевшата през тераса на жилището.

Мъжете са задържани за срок от 24 часа в РУ Ловеч, материалите са докладвани в Районна прокуратура-Ловеч и предстои провеждането на процесуално-следствени действия.

 

 

Полицейски операции на територията на област Ловеч от 05 септември

РУ Тетевен – проверени са 65 автомобили и 72 лица, констатирани са общо 17 нарушения, за които са съставени 15 глоби по фиш и 2 акта.

РУ Троян – проверени са 25 ППС и 26 лица, като за установени нарушения са съставени 4 акта и 14 глоби с фиш.

РУ Угърчин – проверени са 14 МПС и 14 лица, като са констатирани общо 17 нарушения, за които са съставени 9 глоба с фиш и 5 акта.

РУ Угърчин – извършена е проверка на 25 МПС и 27 лица, констатирани са общо 3 нарушения, за които са съставени 1 акт и 2 глоби по фиш.

 

 

На 06 септември около 12.15 часа в землището на с.Горско Сливово, служители на Участък-Летница и сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР-Ловеч са спрели за проверка товарен автомобил „Ифа“. Установено е, че превозното средство е натоварено и транспортира  около 10 пространствени кубични метра дърва за огрев с поставена контролна горска марка, но придобити незаконно без редовно писмено позволително за сеч. Задържан е водачът на «Ифа»та – 62 годишен мъж от гр.Летница. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

 

 

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 34-годишен жител на с.Малчика, който на 07 септември около 02.50ч. е установен да управлява лек автомобил в Троян след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,48 промила.

 

 

31-годишен мъж от гр.Левски е задържан за  извършени кражби на два адреса в Ловеч.

На 05 септември лицето е извършило последователни кражби от два адреса, на ул. «Цар Освободител» в Ловеч. От едното място са отнети  компютър, монитор, ел. проводник с ключ и щепсел, портативно телевизорче, клавиатура и др. , а от другия адрес е отнет  велосипед. По случая е уведомена Районна прокуратура – Ловеч и работата продължава.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 975 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *