Информационен бюлетин на МВР Ловеч за периода 17.09.2018 – 25.09.2018 год.

За времето от 17 до 23 септември на територията на гр.Ловеч е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч във връзка с неправилния престой и паркиране на МПС. Констатирани са общо 42 нарушения, за които са съставени 8 акта и 33 глоби с фиш.

 

В хода на работата по досъдебно производство образувано на 13 септември 2018 год. за повредено чуждо недвижимо имущество /метална бариера, собственост на „Национолно компания железопътна инфраструктура“/ служители на РУ Ловеч са установили 63-годишен мъж от града, като водач на превозното средство, което е преминало през ж.п прелез на спусната бариера. Мъжът е привлечен в качеството си на обвиняем. Работа по случая продължава.

 

На 21.09.2018г. около 18.10ч. на път I-3, в района на с.Петревене, лек автомобил „Форд“ управляван от гражданин на Р.Гърция е ударил внезапно излязлото на пътното платно 8-годишно момченце, жител на селото.  Детето е транспортирано за наблюдение в ловешката болница, а пробата за алкохол на водачът е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 24.09.2018г.около 18.45ч. на пътя Ловеч-Плевен, лек автомобил «Мазда» управляван  от 63-годишен мъж от с.Долно Белотинци е ударил движещия се пред него и спиращ в дясно извън пътя лек автомобил «Опел». В следствие на удара са пострадали 2 жени, които са пътували в «Мазда»- та и са откарани за преглед в ловешката болница. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 23 септември в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 21-годишен жител на с.Бежаново, който е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.21 промила.

 

В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 30-годишен местен жител, който на 22 септември около 14.20ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Орешак след употреба на упойващи вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 22 септември около 22.00ч. служители на РУ Троян са спрели за проверка лек автомобил БМВ, управляван от 31-годишен мъж и двама пътници: мъж на 31 и момиче на 16-години и тримата от Ловеч.  При проверка в автомобила са открити 2 хартиени пакетчета съдържащи наркотично вещество-кетамин, а пробата на водачът с drug чек е установила, че шофира след употреба на наркотични вещества.

Тримата са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

На 24.09.2018 г. около 18.00 часа, на бул. «Освобождение» в гр.Ловеч, служители на РУ Ловеч и РДГ Ловеч са извършили проверка на товарен автомобил ИФА управляван от 42-годишен мъж от града и натоварен с около 10 пр. куб. метра дърва за огрев от цер. В хода на извършената проверка е установено, че дървесина е превозвана с нередовни превозни документи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и са срок от 24 часа е задържан 34-годишен мъж от с.Малиново, който на 22 септември около 22.00ч. е установен да управлява мотопед без регистрационен номер и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,68 промила.

 

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа са задържани мъж на 35-години, жена на 32-години и непълнолетен младеж от с.Лисец, които на 24 септември около 11.30ч. са повредили прозорци, входна врата, лаптоп и кафе машина в частен дом на ул. «Васил Левски» в гр.Ловеч.  Работата по случая продължава.

 

35-годишен мъж от гр.Ловеч е задържан за притежание на наркотични вещества.

На 25.09.2018г. около 00.10 часа в ж.к. «Младост» в Ловеч, полицейски екип е спрял за проверка 35-годишен жител на квартала, като при извършен му личен обиск в портфейла на лицето е открит  плик, сгънат по специфичен начин и съдържащ бяло кристалообразно вещество. При направен полеви тест с техническо средство „narco spray“, веществото което е с бруто тегло 15,5 грама е реагирало на кетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан  22-годишен жител на града, който на 23 септември около 15.45часа  във видимо нетрезво състояние е буйствал на центъра на Троян.  Мъжът е оказал съпротива и е отказал да изпълни полицейско разпореждане , като е отправял заплахи и обиди към полицейските служители, наранил им е ръцете и е скъсал пагоните на един от служителите.

 

На 24.09.2018г. около 03.51ч. в РУЛовеч е получен сигнал за възникнал масов побой между обитателите на две къщи в с.Баховица. На място са изпратени патрули на РУ Ловеч, които са установили група от около 20-30 човека, биещи се помежду си с камъни и стъклени бутилки. За извършените  хулигански действия в полицейското управление в Ловеч са задържани 8 лица, а по случая е образувано досъдебно производство и материалите са докрладвани на Районна прокуратура Ловеч.  Работата продължава.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 690 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *