Има такъв манастир: Там лекарите са безсилни, но тежко болните се излекуват!

Има такъв манастир, където чудото е ежедневие

В този манастир тежко болните намират лек, а диагнозите на лекарите не се сбъдват! В църковните свитъци на светата обител се пазят много свидетелства за чудеса. Манастирът се нарича Острог и е известен с белите си кули. Той се намира в Черна гора и е сред един от най-посещаваните на Балканите.

Светата обител е изграден в скалите на около 900 м височина. Той е разположен между Никшич и Подгорица в Черна гора, а дори замета наоколо е чудодейна. Там спасение са намерили не само християни, но и от хора от другите вяра. Но най-често са се излекували тежко болни, за които лекарите са били повече от категорични, че малко им остава да бъдат в света на живите. Винаги около манастира е пълно с народ, не само от страната, но най-много хора се стичат на 12 май, когато е празника на свети Василий. Тогава множеството нараства и над 20 000 души, защото тогава се случват много чудеса.

Манастира Острог в Черна гора лекува

Манастирът Острог в Черна гора лекува

В манастирските летописи са описани много случаи на изцеление, за което свидетелстват и очевидци, получили този дар свише, когато нещата са били безнадеждни. Легенда разказва, че веднъж довели луда жена. Митрополитът наредил на един от монасите, който после станал епископ Николай. Затворили я в една от килиите и цели три дни чели молитви. От килията се чували неистови крясъци. След това утихнали, жената оздравяла и със сълзи на очи питала къде се намира. Останала още ден-два и после си заминала с мъжа си.

След това донесли дарове на манастира за изцелението, четем в книгите на манастира. Друга история разказва как атеист довел болната си жена, за която лекарите казвали, че й остават броени дни. Тя била състарена, прегърбена и едвам пристъпяла. Посъветвали мъжа й да я заведе до манастира Острог, той не повярвал, но склонил. След като ги оставили до ковчежето с мощите на свети Василий, то се затресло и монасите извели мъжа от стаята. След като преспала една нощ до мощите жената оздравяла, а съпругът й повярвал в чудото.

Източник: https://www.topactualno.com/37636/ima-takav-manastir-tam-lekarite-sa-bezsilni-no-tejko-bolnite-se-izlekuvat/?fbclid=IwAR1WlblGWJa2dXFMXAdEUJkM77FQ26SvXDwlnMAgJ3HsGyL_uHxf44OK11o

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 359 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *