За близо 10 милиона лева се ремонтират пътища в община Тетевен

За близо 10 милиона лева се ремонтират пътища в община Тетевен, съобщи кметът д-р Мадлена Бояджиева.

От фонд „Земеделие“ са отпуснати 2,7 милиона лева за ремонт на улична мрежа в общината. Ще бъдат рехабилитирани пет улици в три населени места – по една в селата Рибарица и Галата и три в града. Проектът включва подмяна на бордюри, тротоари, асфалтова настилка. Има избран изпълнител и тече срокът за обжалване на процедурата.

По инвестиционната програма със средства на общината и на Министерството на финансите /МФ/ също ще бъде ремонтирана улична мрежа. От община Тетевен са отпуснати 500 хиляди лева, а от МФ – един милион лева целеви средства. Предвижда се част от улица „Иван Вазов“, която започва от площада надолу, да бъде превърната в пешеходна зона. Има избран изпълнител. Останалите средства ще бъдат разпределени във всички населени места.

Предстои и основен ремонт на общинския път, който минава през село Голям извор. От фонд „Земеделие“ са отпуснати пет милиона лева и в момента тече процедура за избор на изпълнител.
Бояджиева добави, че уличната мрежа не е в добро състояние, тъй като през годините не се е обръщало внимание. „Всяка година се правят кръпки и на другата година наново кръпки са налице. Моята концепция е, че трябва да се правят основно цели улици, поетапно във всички населени места. Сега сме отделили от 80 хиляди до 100 хиляди лева за населено място“, каза кметът.

Тетевен, 10 септември /Даниела Балабанова, БТА/

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 534 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *