Затвориха за движение мост в ловешко село

Мостът при река Тоша в ловешкото село Радювене е затворен за движение с решение на комисия, назначена от областния управител на Ловеч Георги Терзийски, съобщиха от пресцентъра му.
В резултат на обилните дъждове при разчистване на коритото на реката на 10 юли са констатирани частични разрушения в зидарията на крилото и устоя в края на моста откъм Угърчин.

Високото ниво на водата не позволява детайлен оглед и не може да се установи степента на подравяне на крилото и устоя. По настилката в района на моста не се наблюдават значителни деформации и разрушения, е констатирала комисията.

С оглед предотвратяване на нови разрушения по съоръжението и пътната настилка Областно пътно управление – Ловеч, е ограничило движението на моторни превозни средства с обща маса над 10 т.
След огледа на комисията и инспекция на съоръжението от отдел „Пътни съоръжения” към Института по пътища и мостове е взето решение той да бъде изцяло затворен. Преминаването ще става по обходен маршрут: Ловеч – Угърчин – Орляне – разклон за с. Катунец и обратно.
Съоръжението в с. Радювене е строено около 1948 година.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 72 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *