ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ДЕНИЦА САЧЕВА ИДВА В ЛОВЕЧ

Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще посети Ловеч на 16 юли (понеделник). Тя ще участва в обучителен семинар във връзка с реализирането на Плана за действие за изпълнение на Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства (2015-2020 ). Събитието е организирано съвместно с РУО – Ловеч и ще се проведе в залата на Общински съвет – Ловеч от 14 часа.

На двудневния обучителния семинар  (16 -17 юли) ще присъства и Грета Ганчева, директор на дирекция „Приобщаващо образование“ в Министерството на образованието и науката. Грета Ганчева ще представи измененията на Плана за действие за изпълнение на Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства  и разпределение на дейностите по дирекции.

В семинара ще се включат експерти от ресорните дирекции на МОН, от регионалните управления на образованието, представители на Изпълнителната дирекция ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и на Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) – членове на Координационното звено.

През втория ден са предвидени посещения на училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч и на музей.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 149 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *