Жена влезе в болница със зверски болки в корема, а когато я отвориха, извадиха…

Лекари извадиха хиляди камъни от жлъчния мехур на китайка, съобщава „Дейли мейл”. 3-часовата операция на пациентката е преминала успешно. Хирурзите са отстранили от тялото на 54-годишната жителка на град Ухан 7,8 хил. камъни, много от които достигали размера на пъдпъдъче яйце.

По думите на лекарите, пациентката се сдобила с камъни в жлъчката, защото практически не пиела вода и системно пропускала сутрешното хранене. Жената пък казва, че преди седем години имала само няколко камъка, но тогава не се подложила на операция заради високото си кръвно.

„Дори не съм си и помисляла, че имам толкова много камъни”, казва 54-годишната китайка, която потърсила медицинска помощ заради нетърпима болка в областта на корема.

Директорът на болницата, в която е оперирана жената, признава, че за първи път се сблъсква с подобен случай. По думите му, камъните могат да предизвикат смъртоносно опасни усложнения. Те можело да попаднат в жлъчния канал на пациентката и да доведат до жълтеница или остър панкреатит.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/zhena-vleze-v-bolnitsa-ss-zverski-bolki-v-korema-a-kogato-ya-otvorikha-izvadikha_news679442.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 572 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *