ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ ПРЕД АКТИВА НА ДПС В БЪЛГАРСКИ ИЗВОР: ПОДКРЕПЯМЕ МИЛЕН ГАНЕВ ЗА КМЕТ НА ТЕТЕВЕН

Движението за права и свободи проведе поредното си предизборно събрание в на 24 октомври в село Български извор. Пред целия актив на партията народният представител Джейхан Ибрямов призова симпатизантите на ДПС да подкрепят кандидата им за кмет в село Български Извор – Севин Иванов, а за кмет на община Тетевен издигнатия от ПП „Напред България“ Милен Ганев. Това не е първото събрание на ДПС на което втората политическа сила в Тетевен открито припознава като свой кандидат за кмет на Тетевен Милен Ганев. Ганев дори беше втори в листата на ДПС за ловешка област на последните парламентарни избори и на косъм се размина с депутатско място и имунитет. На тези избори ДПС издига само листа за общински съветници, както и кметове за селата: Глогово, Галата, Градежница, Български извор и Гложене. От друга страна Милен Ганев се е регистрирал единствено като кандидат за кмет от ПП „Напред България“, без да сформира собствена листа и без да издига кметове в нито едно от населените места, като открито е подкрепян от ДПС. Приближени до Ганев подадат на ключови места в листата на ДПС, като например бившите общински съветници от партията на Ганев в предходния общински съвет – Николай Маргаритов Младенов и Младен Сергеев Младенов. Самият Младен Младенов, който е подсъдим за незаконен дърводобив от районна прокуратура Луковит, е на челната втора позиция в листата на ДПС. В последния възможен момент ДПС регистрира и друг приближен до Ганев като кандидат за кмет на село Гложене. Става въпрос за бившият управител на местния клон на фалиралата Първа частна банка – Йордан Даков Йорданов. Двамата с Ганев са близки приятели от времето по което фирмата му „Вълна М2“ ЕООД получава милиони необезпечени кредити от банката на Йорданов, които така и не връща и които превръщат Ганев в един от най-големите кредитни милионери на прехода.

Друга интересна връзка по линия на известната някога в Тетевен фирма „Вълна М2“ ЕООД е кандидатурата на счетоводителя Радослав Михайлов Христов за кмет на Тетевен от ПП Глас Народен, която доведе до оставката на цялата структура на партията в Тетевен, недоволна от номинацията му. В годините на прехода Радослав Христов е управлявал като синдик известната с милионите си дългове към държавата и с търговия на големи количества захар фирма, собственост именно на Милен Ганев. Освен това Радослав Христов е бил съдружник с кандидата за общински съветник от ДПС Страхил Димчев във Футболен клуб „Олимпик 2000“, който в началото на прехода се състезаваше в А група и придоби спортната база и стадиона в Тетевен, докато Христов е изпълнявал по това време длъжността зам. кмет на Тетевен.

Както Ловешки вести по рано писа, на събора на тетевенското село Български извор, провел се през месец Юли тази година, Зам. председателят на ДПС Ахмед Ахмедов открито заяви, че в ловешка област приоритет за ДПС е да има кмет в община Тетевен и изрази убеденост, че на предстоящите местни избори именно това ще се случи. На последните парламентарни и европейски избори в община Тетевен ДПС е втора политическа сила плътно следвайки ГЕРБ, чийто кмет е действащия Д-р Мадлена Бояджиева. В състава на сегашния общински съвет движението също е втора политическа сила, само с един съветник по-малко от ГЕРБ.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 809 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *