Детска градина „Зора“ в Ловеч е основно ремонтирана и вече приема деца

Детска градина „Зора“ в Ловеч е основно ремонтирана и вече приема деца. В детското заведение е извършена реконструкция, обновяване и оборудване на сградата и рехабилитация на дворното пространство, съобщават от общинската администрация. Общата стойност на строително-монтажните работи е близо 767 хиляди лева, а на доставеното и монтирано обзавеждане е 16 600 лева.

По повод обновяването децата са представили спектакъл под името „Чудесата – това са децата“ пред официални гости и родители. На празника са били кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, заместник- кметът Венцислав Христов, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието, Ловчанският митрополит Гавриил, който е отслужил тържествен водосвет, и други.

В детската градина е сменена дограмата, направена е топлоизолация на външни стени, изградени са нови пристройки към съществуващите спални помещения, също и пристройка към зала за музикални забавления и спорт.

Подменена е подовата настилка и таваните. При централния вход е монтирана седалкова инвалидна платформа за лица с увреждания. На покрива са монтирани пет слънчеви колектори, с които се подава топла вода към санитарните помещения. Подменени са инсталациите и канализацията.
Дворното пространство също е облагородено и рехабилитирано. Обособени са четири площадки за игра.

Източник: zetramedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 397 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *