НАГЛОСТ! Вместо опериран в болница, Детелин Пърлев лъсна гол на плажа (СНИМКИ)

За поредния абсурден сюжет около делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Ганев Милев и заместника му Детелин Пърлев ни информираха наши читатели, изпращайки ни снимки. Докато ловешкият съд и прокуратура вече няколко години неуспешно се опитват да стартират делото, подсъдимият Пърлев не се притеснява да плажува в летните горещини, въпреки че пред съда декларира постъпването си в болница заради операция.

Детелин Пърлев плажува
Детелин Пърлев плажува

Както екипът на Ловешки вести писа по-рано, последните причини за отлагането на делото са това, че Детелин Пърлев щеше да се подложи на бъбречна операция заради внезапно възникнали здравословни проблеми. Ход на делото се очакваше да бъде даден в края на месец Юни, но това така и не случи тъй като адвокатите на подсъдимия Пърлев са представили документи, че той се намира за лечение в болница след претърпяна бъбречна операция.

Дали обаче в действителност е така? От снимки качени в социалните мрежи, които наши читатели ни изпратиха, се вижда че подсъдимият Детелин Пърлев не само не е в болница, но във видимо отлично здраве отмаря от летните горещини по плажовете в Тетевен. Загадка остава как наскоро опериран човек може по бански да плува в студените води на река Вит. Това обаче не е новост, защото десетки пъти делото и преди е било отлагано поради здравословните проблеми на Пърлев, въпреки че той често можеше да бъде видян лично да мие автомобили в собствената си автомивка, построена в сградата на Противопожарна служба гр. Тетевен. Хирургическите операции по това дело не са новост, по-рано делото беше отложено и заради представени документи от другия подсъдим бившият кмет Милен Ганев за претърпяна операция в съседна Сърбия.

Болният Детелин Пърлев показва на децата как се плува
Болният Детелин Пърлев показва на децата как се плува

Абсурдността на цялата ситуация не бихме могли да коментираме, тя е проблем на съдебната ни система, която или си затваря очите или не може да се справи с подобно поведение, факт е обаче, че въпросното дело ще влезе на едно от челните места по бавно правосъдие, тъй като предстои в края на лятото отново да бъде спряно, поради кандидатурата на подсъдимия Ганев на предстоящите кметски избори, която ще му осигури съдебен имунитет.

Ганев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на община Тетевен за над 400 хиляди лева, извън това нанесени имуществени щети на общинска Фондация Тома Васильов и сключване на договор за доставка на храни за детските градини в общината с приятелката на Ганев Биляна Драгомирова в нарушение на Закона за обществените поръчки и на завишени цени. Сагата с пословично бавното правосъдие срещу бившия кмет на Тетевен датира още от Март 2014 г., когато Ганев и заместникът му Пърлев бяха изведени с белезници от сградата на общината, а едва през месец Октомври 2015 г. в съда беше внесен обвинителния акт срещу тях.

Автомивката на г-н Пърлев в сградата на Пожарната в град Тетевен
Автомивката на г-н Пърлев в сградата на Пожарната в град Тетевен

От тогава до момента бяха отложени над сто открити съдебни заседания поради най-разнообразни причини, повечето от които здравословни проблеми на подсъдимите, макар в социалните мрежи двамата да публикуваха снимки свързани с далеч по-приятни поводи в екзотични дестинации, както и поради бременността на приятелката на Ганев и също подсъдима Биляна Драгомирова. Малко по-късно Милен Ганев се сдоби и с кандидатдепутатски имунитет, издигнат от ДПС като кандидат за народен представител на партията в ловешка област, което също отложи делото за няколко месеца. Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира незаконно имущество на Детелин Пърлев за близо 200 хил. лева.

Екипът ни ще продължи да следи развитието на делото, изисквайки информация от Ловешки окръжен съд за следващите съдебни заседания.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 2 339 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *