СЪДЪТ ОБЯВИ ЗАБОЛЯВАНЕТО НА ДЕТЕЛИН ПЪРЛЕВ ЗА СИМУЛИРАНО И ДАДЕ ХОД НА ДЕЛОТО СРЕЩУ МИЛЕН ГАНЕВ

Сагата с прословуто проточилото се дело за длъжностни престъпления в особено големи размери срещу бившия Кмет на Тетевен Милен Ганев Милев придоби ново развитие пред последните дни. Както екипът на Ловешки вести вече писа, от началото на тази година делото беше отлагано многократно поради представени болнични листове за заболявания на другия подсъдим – бившия зам. кмет на Тетевен Детелин Пърлев. Интересен факт е, че въпреки заболяванията, наши читатели ни сигнализираха, че Детелин Пърлев далеч не е с влошено здраве, а напротив може да бъде видян свободно да се разхожда из града, както и лично да обслужва клиенти на личната си автомивка, построена в сградата на Пожарна служба гр. Тетевен. (виж снимката по-долу).

Явно тази информация е достигнала и до съдия Йовка Казанджиева, която по-рано назначи петорна експертиза която да провери здравословното състояние на Детелин Пърлев. На заседанието на 30 Април петорния лекарски екип бе категоричен, че болничните листове на Пърлев са неверни и той е в отлично здраве. Поради тази причина, изненадващо за самите Ганев и Пърлев, съдът даде ход на делото и глоби Детелин Пърлев за действията му.

На заседание от 30 Април след повече от две годишно чакане, бяха разпитани друга част от общо над стоте свидетели по делото. Бяха разпитани служители на детските заведения и социалните служби в общината (в това число и бившата зам. кметица на Тетевен по времето на Ганев – Левчана Хаджиева), които са били снабдявани с хранителни стоки от фирмата на приятелката на Ганев – Биляна Драгомирова на многократно завишени цени, които потвърдиха, че именно приятелката на Ганев е доставяла храна без да има обществена поръчка и цени за нея. Подсъдимите отново опитаха да отложат заседанието представяйки нов болничен лист, този път на самата Биляна Драгомирова, но съдът отхвърли искането им за отлагане, отхвърли достоверността на поредния болничен и глоби подсъдимата.

Въпреки процесуалните отлагания на защитата е видно, че обръчът спрямо подсъдимите се затяга, като следващото съдебно заседание е насрочено за съвсем скоро 7 Май, когато предстои да бъдат разпитани свидетели относно неправомерните действия на Милен Ганев в общинската служба по земеделие. Припомняме, че в публичното пространство се тиражираше информация, че Ганев ще използва нов умел повод за отлагане на делото издигайки приятелката си Драгомирова в листата на съпартийците си от ДПС за предстоящите Европейски избори, което не се случи заради статута й на подсъдима.

Ганев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на община Тетевен за над 400 хиляди лева, извън това нанесени имуществени щети на общинска Фондация Тома Васильов и сключване на договор за доставка на храни за детските градини в общината с приятелката на Ганев Биляна Драгомирова в нарушение на Закона за обществените поръчки и на завишени цени. Сагата с пословично бавното правосъдие срещу бившия кмет на Тетевен датира още от Март 2014 г., когато Ганев и заместникът му Пърлев бяха изведени с белезници от сградата на общината, а едва през месец Октомври 2015 г. в съда беше внесен обвинителния акт срещу тях. От тогава до момента бяха отложени над сто открити съдебни заседания поради най-разнообразни причини, повечето от които здравословни проблеми на подсъдимите, макар в социалните мрежи двамата да публикуваха снимки свързани с далеч по-приятни поводи в екзотични дестинации, както и поради бременността на приятелката на Ганев и също подсъдима Биляна Драгомирова. Малко по-късно Милен Ганев се сдоби и с кандидатдепутатски имунитет, издигнат от ДПС като кандидат за народен представител на партията в ловешка област, което също отложи делото за няколко месеца. Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира незаконно имущество на Детелин Пърлев за близо 200 хил. лева.

Екипът ни ще продължи да следи развитието на делото, изисквайки информация от Ловешки окръжен съд за следващите съдебни заседания.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 133 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *