ПОРЕДЕН БОЛНИЧЕН ОТЛОЖИ ДЕЛОТО СРЕЩУ МИЛЕН ГАНЕВ И ДЕТЕЛИН ПЪРЛЕВ. СЪДЪТ ГО ПРОВЕРЯВА

Както Ловешки вести писа по-рано, след като съдът установи, че болничният на Детелин Пърлев е недостоверен и даде ход на делото, защита на подсъдимите си послужи с нов трик и отложи насрочените заседания от миналата седмица. Причина за отлагането е поредното „заболяване“ на подсъдимите. Този път болничен лист за влошено здравословно състояние представи приятелката на бившия кмет Милен Ганев – Биляна Драгомирова. Припомняме, че делото беше отлагано близо година заради бременността на Драгомирова и „невъзможността“ й да се яви пред съда.

Тъй като поредният болничен по делото не е прецедент, съдът отложи делото, като назначи нова експертиза относно достоверността на заболяването на Драгомирова. Припомняме, че на последното съдебно заседание Детелин Пърлев за пореден път беше глобен, след като вещи лица установиха, че той няма заболяване и представя неистински болнични за да отлага неправомерно делото. Тези глоби така и не могат да бъдат събрани от държавата, тъй като Пърлев не декларира лично имущество, въпреки че в планинския град не е тайна, че е собственик на хотел, автомивка и сградата на пожарната в града чрез подставени лица.

Биляна Драгомирова е с червената рокля

На отложените съдебни заседания предстоеше да бъдат разпитани свидетели относно неправомерните действия на Милен Ганев в общинската служба по земеделие. Според обвинението на прокуратурата Ганев е оказал натиск и принудил бившия шеф на Общинска служба земеделие Тетевен Цветозар Герджиков да актува негови собствени пасища в местността Равни камък като овощни градини, с цел получаване на европейски субсидии.   

Ганев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на община Тетевен за над 400 хиляди лева, извън това нанесени имуществени щети на общинска Фондация Тома Васильов и сключване на договор за доставка на храни за детските градини в общината с приятелката на Ганев Биляна Драгомирова в нарушение на Закона за обществените поръчки и на завишени цени. Сагата с пословично бавното правосъдие срещу бившия кмет на Тетевен датира още от Март 2014 г., когато Ганев и заместникът му Пърлев бяха изведени с белезници от сградата на общината, а едва през месец Октомври 2015 г. в съда беше внесен обвинителния акт срещу тях. От тогава до момента бяха отложени над сто открити съдебни заседания поради най-разнообразни причини, повечето от които здравословни проблеми на подсъдимите, макар в социалните мрежи двамата да публикуваха снимки свързани с далеч по-приятни поводи в екзотични дестинации, както и поради бременността на приятелката на Ганев и също подсъдима Биляна Драгомирова. Малко по-късно Милен Ганев се сдоби и с кандидатдепутатски имунитет, издигнат от ДПС като кандидат за народен представител на партията в ловешка област, което също отложи делото за няколко месеца. Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира незаконно имущество на Детелин Пърлев за близо 200 хил. лева.

Екипът ни ще продължи да следи развитието на делото, изисквайки информация от Ловешки окръжен съд за следващите съдебни заседания.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 134 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *