Две отделения в държавната болница в Ловеч възстановиха работа

Две отделения в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч, които бяха затворили врати, от началото на септември отново работят и приемат пациенти.

След прекъсване от април т.г. отново започна работа  пневмофтизиатричното отделение. Началник на сектора пак е д-р Михаил Киров, като в екипа му са още и двама пулмолози – д-р Елица Василева и д-р Царина Цанева, както и д-р Галина Пенева – алерголог. След прекъсване от три месеца вече работи и очното отделение с началник д-р Пепо Нешев, ординатори д-р Румяна Цанова и д-р Марияна Спасова.
Нередовно снабдяване с лекарства и консумативи и неизплатени заплати бяха причините за прекратяване на работата на двете отделения. Към момента заплатите в ловешката болница се изплащат регулярно.

Нов началник има и спешното отделение в държавната болница. От началото на септември в него се завърна от работа в частна болница д-р Николай Дяков.
До дни ще започне работа и новият скенер, който бе предоставен на болницата от държавата през 2016 г., но досега не бе монтиран. Вече е приключил ремонтът на помещението и се очаква модерната апаратура да заработи в най-кратки срокове и да обслужва пациенти.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 911 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *