Данчо Заверджиев: Защо кметът на Ловеч нарушава решение на общински съвет

С Решение  № 427 от 25 юли 2013 г. Общински съвет Ловеч одобрява  проект на план-схема за комуникационно-транспортна мрежа на град Ловеч, придружена от генерален план за организация на движението, като неразделна част от подробен устройствен план на град Ловеч.

Според план-схемата на станалата вече скандално известна улица „Цачо Шишков“ в отсечката между улиците „Цар Асен Първи“  и ул. „Харманска“ НЯМА одобрени никакви пътни знаци (виж схемата).

Да, ама Не!

Днес в отсечката (виж снимките) има поставени незаконосъобразно два пътни знака В27  „Забранени са престоят и паркирането“ и съответно контролните органи наказват и глобяват водачи на МПС паркирали в района на действие на незаконите пътни знаци.

Въпросът е: Защо кметът на общината Корнелия Маринова нарушава решение на общински съвет и не премахва назаконно поставените пътни знаци?
Нека всеки сам да си отговори на въпроса, коментира пред Ловеч медия общинският съветник и медиатор Данчо Заверджиев.

В същото време пресцентърът на Община Ловеч написа, че кметът на Община Ловеч на 12 септември 2018 г. е наредил служебна проверка по сигнал на гражданин за поставен пътен знак номер В 27 на кръстовището на ул. „Цачо Шишков“ и ул. „Цар Асен Първи“ в посока центъра на града. По този повод същия ден е заседавала Общинската комисия за безопасност на движението с председател Даниел Колев, зам.-кмет на Община Ловеч.Оказва се, че такъв знак липсва в комуникационно-транспортната схема на града и е разпоредено той да бъде премахнат в най-кратки срокове.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 322 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *