ОБЩИНСКАТА СТРУКТУРА В ТЕТЕВЕН НА ПП ГЛАС НАРОДЕН СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ КАНДИДАТУРАТА НА РАДОСЛАВ ХРИСТОВ

Сериозен трус в общинската структура на Политическа партия Глас Народен в Тетевен беше провокиран от регистрацията на Радослав Михайлов Христов като кандидат за кмет на Тетевен от името на партията. Цялата общинска структура, която е една от най-силно представените в ловешка област, начело с общинския председател Ради Иванов Радев е подала оставка поради несъгласие с номинирането на счетоводителя Радослав Христов за кмет и изготвената изцяло от него кандидатска листа за съветници, в която не фигурира нито един от членовете на партията. Това съобщи днес председателят на ПП Глас Народен – Тетевен Ради Радев в страницата им във фейсбук. Публикуваме пълният текст на съобщението без редакция:

„Здравейте скъпи приятели и съграждани. Във връзка с предстоящите избори искам да ви дам някои пояснения, за да не станат недоразумения.
ОТНОСНО: Регистриране на кандидатска листа за общински съветници на партия ГЛАС НАРОДЕН за участие в изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г.
https://oik1133.cik.bg/mi2019/decisions/63/2019-09-22…

Радослав Христов
Радослав Христов

Като член на партията и председател на местната структура се чувствам длъжен да ви информирам, че всички кандидати за общински съветници включително и кандидатът за кмет не са демократично издигнати на събрание, поради простата причина, че такова не се е състояло. Бяхме прескочени като институция от централата на партията, което е в разрез с вижданията ни и демократичните принципи. Всички членове на местната структура категорично НЕ подкрепяме решенията на централата и начина по който е създадена листата и публично се дистанцираме. Искам да изкажа дълбоката си благодарност на всички, които лично ми се подписаха, за да може да се регистрираме в ЦИК.
Не сме се отказали от изборите. Участваме с пълна сила в друга листа и ще се радваме на 27.10.2019 да упражните правото си на вот и да гласувате по съвест.

Благодаря ви сърдечно за вниманието и до нови срещи.

Искрено ваш Ради Радев (председател)“

Кандидатът за кмет Радослав Михайлов Христов е собственик на счетоводна къща в града, участник в приватизирането на ключови предприятия в Тетевен в периода на прехода. Едно от тези предприятия е бившият дървопреработвателен завод „Абаджиев“, който в момента не функционира и е нарязан на скрап. От справки в публичните регистри става ясно, че Радослав Христов е бил съдружник с кандидата за общински съветник от ДПС Страхил Димчев във Футболен клуб „Олимпик 2000“, който в началото на прехода се състезаваше в А група и придоби спортната база и стадиона в Тетевен, докато Христов е изпълнявал по това време длъжността зам. кмет на Тетевен.

(ВИЖ ТУК: СДРУЖЕНИЕ ФУТБОЛЕН КЛУБ ОЛИМПИК 2000.)

Също така Радослав Христов е управлявал като синдик и известната с милионите си дългове към държавата и с търговия на големи количества захар фирма „Вълна М2“ ЕООД, собственост на друг кандидат за кмет на предстоящите избори, подкрепяният от ДПС Милен Ганев. (ВИЖ СНИМКАТА ПО-ДОЛУ)

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 2 444 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *