В Троян задържаха двама мъже и една жена в опит за документална измама

Полицаи от РУ Троян са задържали жена и двама мъже за опит за документна  измама. Тримата са от гр.София и са на възраст 50, 49 и 40 години.

В хода на работата по досъдебно производство от 28 декември 2017 год. е използвана и помощта на служители от ГДНП – отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“. Действията на полицейските служители са осъществени под ръководството на Районна прокуратура Троян.

В края на миналата година, в банков офис в гр.Троян, непозната жена е направила опит да преведе 360 000 лева от чужда сметка по сметка в друга банка използвайки за целта неистинска лична карта и попълвайки неистински документи.  Благодарение на бдителността на банковите служители измамата е предотвратена, а жената е напуснала офиса оставяйки неистинските документи на гишето в банката.

При последвалите процесуално  следствени действия са намерени и иззети веществени доказателства: мобилни телефони и дрехи, имащи отношение към доказване престъпната дейност на задържаните лица. Тримата са задържани в РУ Троян на 14 март за срок от 24 часа, привлечени са в качеството на обвиняеми и разпитани пред защитници, като 50 годишната жена и 49-годишния мъж са направили пълни самопризнания.  По отношение на най-младия участник в групата е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа от Районна прокуратура – Троян и  предстои внасяне на искане в Районен съд-Троян за постоянна мярка «задържане под стража». Работата по случая продължава .

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 511 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *