Внесоха в Спецсъда обвинение срещу бивш кмет на Ловеч от БСП

Ловешката окръжната прокуратура предаде на съд за безстопанственост бившия кмет на града Минчо Казанджиев. Той управляваше три мандата от листата на БСП.

Обвинения са повдигнати и срещу управител на фирма, спечелила обществена поръчка за доставка на атракционно влакче за общината. Обвинение за документно престъпление има и срещу ръководителя на проекта – за безстопанственост и документално престъпление.

Обвинителният акт е внесен за разглеждане от Специализирания наказателен съд. Разследването е установило, че от името на община Ловеч Казанджиев е кандидатствал по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект на стойност 4 358 180,78 лв.
Една от дейностите по проекта е закупуване на атракционно влакче с 2 вагона с цена 360 000 лв.

Фирмата, спечелила обществена поръчка, не е разполагала с атракционно влакче, което да отговаря на поставените условия. От компанията са представили преправени документи за техническите параметри и характеристики на влакчето, за да отговорят на изискванията на техническото задание на обществената поръчка.

Доставеното влакче, което на практика не е използвано, е било прието, без да са изпълнени задълженията по приемане. Не са проведени тестове и проби. Не е направена никаква проверка дали реалните му параметри отговарят на тези, заложени в обществената поръчка, обясниха от обвинението.

Припомняме, на 12 юни бе арестувана действащ общински съветник от ГЕРБ в община Ловеч – Йовка Тодорова. От партията й се разграничиха от нея. По-рано през деня съдът остави Тодорова с постоянен арест.

Източник: news.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 377 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *