Владимир Илиев със 7 грешки на преследването в ПьонгЧанг

Олимпийското преследване на 12.5км. при мъжете се оказа едно от най-интересните състезания през целия сезон. Надпреварата беше много динамична, а изненади също не липсваха.

Такава със сигурност не е Мартен Фуркад, който защити титлата си в дисциплината от преди 4 години. Великият французин сбърка само веднъж при четирите си посещения на рубежа и спечели трети златен медал от Олимпийски игри.

Себастиан Самуелсон поднесе една от най-големите изненади в биатлона през последните години. 20-годишният швед завъртя една наказателна обиколка и се пребори за сребърното отличие в надпреварата. Това е и първи подиум в кариерата на Самуелсон.

Бенедикт Дол също сгреши само веднъж и излезе на втора позиция след последната стрелба. Германецът не успя да издържи на темпото на младия швед и финишира на трета позиция в крайното класиране.

Трима българи участваха в днешната надпревара. Красимир Анев сбърка пет пъти и е 45-ти, а непосредствено след него е Владимир Илиев със седем наказателни обиколки. Антон Синапов остана 60-ти с общо осем грешки.

Интересен факт е, че нито един от медалистите в спринта не успя да се класира в ТОП 6 през днешния ден. Арнд Пайфер е 8-ми, Доминик Виндиш 13-ти, а Михал Кръчмар изпадна до 30-та позиция.

Източник: http://biathlonbg.in

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 108 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *