Виж на кого предлага да се именува парка /бивша казарма/ областният лидер на СДС-Ловеч

11 точки в проекто-дневния ред на Петдесет и първото заседание на Общинския съвет в Ловеч

Проекто-дневният ред на Петдесет и първото заседание на Общинския съвет в Ловеч под председателството на Петър Цолов съдържа 11 точки. Общинските съветници се събират на 13 септември (четвъртък) 2018 г. от 17,00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч.

Съветниците ще разгледат два документа, като първият е за изключения от минималния брой на учениците, под минималния брой съгласно Приложение № 7, към чл. 53 от Наредба за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование (Приета с ПМС № 219 от 05.10.2017 г.), в паралелки на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Александрово, Община Ловеч.

Вторият е за изключения от минималния брой на учениците, под минималния брой съгласно Приложение № 7, към чл. 53 от Наредба за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование (Приета с ПМС № 219 от 05.10.2017 г.), в паралелки на СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ловеч. И по двете точки докладва Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч.

Следващите четири точки са изменения на решения на Общинския съвет – Ловеч.

Старейшините на града ще умуват и върху предложение за именуване на паркова зона, бивша казарма, на името на генерал-майор Пано Маринов, като предложението е на д-р Георги Митев, областен лидер на СДС-Ловеч и общински съветник.

Цветослава Банева

Ще се гледа и предложение за възлагане на проверка относно реално заети общински площи от заведения на площад Тодор Кирков.

Последната точка предвижда предложение за предприемане на действия за бъдещото участие на Община Ловеч в „Ловеч спорт 96“ АД и „НОЯ“ АД.

Последните две предложения са инициатива на Цветослава Банева – независими общински съветник.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 370 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *