ВАЖНО! Бедственото положение в Тетевен остава! Ето какво обясни кметът

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева разкри току що по Нова Тв последни подробности за водния ад в Тетевен, където вчера в 11 часа бе обявено бедствено положение.

Тя разкри, че днес в 8,30 часа отново ще свика кризисния щаб, но на този етап няма да отменя бедственото положение.

Ето какво заяви Мадлена Бояджиева:

„Цял нощ валя, но екипите не спряха да работят. Спрян бе достъпът до село Черни вит поради излизане на реката по пътя. Цяла нощ се бориха екипите и в момента пътят е отворен. Работата продължава.

Реката е излязла и в квартал „Плата” в Тетевен, където с временни диги от чували с пясък и инертни материали водата е спряна.  13 деца са бедствали в село Гложене, с помощта на екипите на пожарната те са извадени от вилата и са в безопасност. Безопасната станция в Гложене също е залята от реката. В село Градежница са отводнени всички заляти 20 къщи, а с тежка техника се отклонява водата в руслото на реката, за да бъдат отводнени улиците. С изграждане на временни диги се спира водата към улиците. Три махали в село Глогово са изолирани заради скъсани два моста и до тях се стига само с коне и пеша. В момента екипите възстановяват тези мостове.”

От МОСВ предупреждават, че се очакват интензивни валежи още два дни, което може да покачи речните нива на много места.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/stikhii/kmett-na-teteven-po-dzhdobran-obyasni-kakvo-se-sluchva-v-obshchinata-snimki_news615993.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 996 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *