Важни съвети! Ето кога трябва да пиете най-много вода

Всички знаем колко е важно да се пие вода. Това е точно толкова важно, колкото е и дишането. Оказва се обаче, че тя е полезна по различен начин през различните части от деня. Ето кога през деня трябва да се пие вода :

След ставане – 2 чаши вода

Това ще помогне на организма ви да се хидратира и да „активирате“ вътрешните органи, прекарали последните 8 часа в покой. С двете чаши вода ще започнете „ударно“ деня си и ще забележите, че водата разсънва повече дори от кафето.

Ако прибавите лимонов сок и мед, ефектът ще е наистина забележителен.

1 чаша вода – половин час преди хранене

Водата участва във всички процеси по превръщането на храната в енергия. Затова е важно да пиете вода половин час преди хранене, за да подпомогнете храносмилането. Това означава не само, че ще можете да обработите добре храната и да извлечете важните хранителни вещества, но и ще решите евентуални проблеми с храносмилателната си система.

1 чаша вода преди къпане

Тя ще ви помогне да поддържате кръвното си нормално. Докато се къпете кръвното пада, особено при къпане с топла вода, а това при някои хора може да се окаже проблем.

1 чаша вода преди лягане

Помага за намаляване на риска от сърдечен или мозъчен удар, защото нормализира кръвното. И като казваме 1 чаша, имаме предвид между 200 и 250 мл вода.

Източник: pik.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 490 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *