Бившата казарма в Ловеч става парк срещу 5 млн. лева

Преобразуват бившата казарма в центъра на Ловеч в парк, съобщи главният архитект на града Минчо Петков, цитиран от БТА. Очаква се общината да обяви конкурс за изработване на идеен проект за новия парк.

Предстои и обществено допитване как да изглежда територията на парка. Избраният от жури проект ще бъде подложен на обществено обсъждане.

Според Петков през 2019 г. общината ще търси и финансиране и изпълнител на проекта. Очаква се изграждането на новия парк да струва около пет милиона лева.

Разпродават осем апетитни армейски имота край морето

Данъчната оценка на всеки от тях е над 0,5 млн. лева

Архитектът допълни, че идеята е на терена на бившата казарма да бъде запазена голямата поляна, която се използва за концерти и място за гостуващи циркове.
Планира се обособяване на музей на военното дело и икономическото развитие на Ловеч. Той ще е в една от сградите на казармата. Очакванията са да има паметници, детски и спортни площадки и други зони за развлечения на посетителите на парка.

Новата градска градина ще бъде и кръстопът между кварталите в града. Ще бъде премахната оградата на казармата.

Архитект Минчо Петков припомни, че общината вече е придобила собствеността на цялата площ след като от Министерството на отбраната й прехвърлиха и последния терен от близо 67 декара.

Източник: news.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 46 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *