Безплатен вход в музея „Васил Левски” в Ловеч на 18 юли

„На 18 юли, когато цяла България ще отбележи рождената дата на Апостола, входът в музея „Васил Левски” в Ловеч ще бъде безплатен за посетители“, съобщи Елена Георгиева, главен уредник „Работа с публики” в Регионалния исторически музей. През целия юли пред посетителите се представят специализираните беседи „Музей „Васил Левски” – духовен мост между минало, настояще и бъдеще” и „Къкринското ханче – първият музей в България за Васил Левски”.

В изложбената зала „Покрит мост“ пък има книжна борса на музейни издания, на която са представени 13 заглавия, оповести още Георгиева. В Ловеч 18 юли ще започне в 9.30 часа с гражданско поклонение пред паметника на Левски в с. Къкрина, съобщи зам.-кметът Венцислав Христов. В двора на Къкринското ханче художествена програма ще изнесат самодейците от местното читалище.

Тържествените събития продължават следобед в Ловеч. От 17.30 часа е предвидена панихида за Апостола в храма „Успение Богородично“ в кв. „Вароша“. Известно е от историята, че когато е посещавал Ловеч, точно в този храм „ангелогласният” йеродякон Игнатий (Левски) е пеел на клира и е участвал в службата.

От 18:00 часа ще се състои гражданско поклонение пред обновения паметник на Васил Левски. В 18.30 часа започва концерт спектакъл на трупата за съвременно и традиционно фолклорно изкуство „Танцът на вятъра“ от Стара Загора.

Представлението е на сцената в Ловешката средновековна крепост.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 104 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *