Бедствие! Придошлите реки откъснаха цяла махала в угърчинско село

Махала в угърчинското село Катунец е била откъсната заради придошлите реки, съобщи кметът на общината Станимир Петков.

По думите му две от реките, минаващи през селото, са залели земеделски земи, дворове и къщи от падналия проливен дъжд през нощта. Няма пострадали хора и животни. На място са пристигнали екипи от Общината и районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Имало е готовност хората от откъснатата махала да бъдат евакуирани и да им се достави храна с лодка. Това не се е наложило, тъй като нивото на реките е спаднало бързо и вече е осигурен достъп до наводнения район. Жителите са снабдени с храна и всичко необходимо.

От Община Ловеч информираха, че през изминалото денонощие били подадени два сигнала за бедствия. В село Радювене местната бара е препълнена от водосбора на близките дерета и през нощта е заляла част от къщи и стопански постройки. Има информация са удавени дребни селскостопански животни и повредено имущество. Няма обаче бедстващи хора.

В село Соколово поройна вода е отнесла настилката на една от улиците.

В областта са паднали между 40 и 60 литра на кв. метър.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/stikhii/bedstvie-pridoshlite-reki-otksnakha-tsyala-makhala-v-ugrchinsko-selo_news612496.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 174 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *