Бара заля къщи и издави животни в ловешко село

Два сигнала за бедствия заради валежите са приети в Община Ловеч, съобщават от там. В с. Радювене местната бара е препълнена от водосбора на близките дерета и през нощта срещу понеделник е заляла част от къщи и стопански постройки, удавени са дребни селскостопански животни, има повредено имущество. Бедстващи хора няма.

В с. Соколово поройна вода е отнесла настилката на една от улиците. В Ловеч вчера следобед екип на общината и доброволци на два пъти укрепвали плаващата сцена в река Осъм до Покрития мост в центъра на града.

scena

Други значими щети и повреди не са нанесени. Наводнените участъци от градските улици са били отводнени в рамките до половин час, като шахтите са били почистени веднъж и предстои ново почистване. Критичните участъци и предприетите действия са посетени от кмета Корнелия Маринова и заместника й Даниел Колев. Съставена е комисия, която ще опише щетите в пострадалите райони.

Падналото количество дъжд в неделя през деня е 39 л/кв. м, а през нощта – 21 л/кв. м по данни на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 325 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *