Американци гостуваха на с.Глогово, община Тетевен

Село Глогово, общ.Тетевен посрещна група американци. На 4 юли 2018 г., за тринадесета поредна година, Тетевенското село гостоприемно разкри хубостта си пред чужденците.

Гости и част от интересната среща бяха д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен и Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен. Те с радост приеха поканата и посрещнаха американските туристи.

Денят премина в посещение на характерните забележителности за селото, с голям интерес и много настроение. Първо беше изнесена програма в местната детска градина. Бяха раздадени много подаръци. След това американската група посети Кметството.

С голямо внимание и удоволствие, няколко поколения от българско семейство приготвиха характерни ястия за гостите, представени в традиционна обстановка за селото. С кратка фолклорна програма, талантливите Ивелина, Тоника, Румяна и Ивайло направиха гостите част от местния бит и култура. Те от своя страна останаха очаровани от прекрасните изненади и видимо показаха желание за повторно посещение за в бъдеще. Тоника им разказа за народните български инструменти на английски език, а Ивелина ги поздрави с американска песен по повод 4 юли.

Източник: teteven.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 521 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *