15 невероятни места в Гърция, които трябва да посетите

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Неслучайно Гърция е сред най-препоръчваните и най-предпочитаните туристически дестинации. Тя предлага исторически забележителности с хилядолетна давност, красиви острови с прекрасни плажове и възможности за всякакъв вид развлечения и отдих. Много са местата, които ще ви впечатлят, но ето 15, които задължително трябва да посетите, за да се потопите изцяло в духа на Гърция.

АТИНА и ПАНТЕОНА на АКРОПОЛА е задължителна дестинация за всеки турист посетил града. Както се казва, да отидеш в Атина и да не го посетиш е все едно да си в Рим и да не видиш папата. Храмът, посветен на покровителката на града Атина, е завършен окончателно през 432 г. пр. н. е, като е издигнат на мястото на друг храм, изоставен от персите. В многовековната си история Пантенонът е служил като древногръцки храм, крепост, църква, джамия.

Разгледайте офертите за почивки в Grabo.bg

ТЕАТЪРА в ДЕЛФИ, той в древността Делфи е бил дом на оракула на Аполон – най-известният в гръцката история. Античният театър е построен на хълм, така че да осигурява смайваща гледка към храма на Аполон и невероятния пейзаж. Застроен е през 4 век пр. н. е., като на 35 реда е можел да побира 5 000 зрители. Те се наслаждавали на театрални пиеси, концерти и поетични рецитали.

о-в САНТОРИНИ е едно от световноизвестните места в Гърция. Той е прочут с фантастичните гледки, невероятните залези и белите сгради, които контрастират на синевата от морето и небето. Санторини е туристически център и предлага подробно, от което имате възможността да се нуждаете за една незабравима ваканция – плажове, хотели от всякаква категория, магазини, таверни, кафенета.

ПЕЛОПОНЕС е голям полуостров, разположен в най-южната част на Гърция и Европа. Формата му наподобява голямо листо. Разполага с разкошни златисти плажове. Тук може да се насладите на древната Спарта и Олимпия.

Нос СУНЬОН който се намира в най-южния край на полуостров Атика, известен като мястото на руините на стария гръцки храм на Посейдон, богът на морето. Останките са заобиколени от седем различни страни край морето.

о-в КЕФАЛОНИЯ и сгушен между две планини плаж МИТРОС привлича милиони туристи с вълшебната комбинация от тюркоазения цвят на морето и нежната белота на гладките мраморни камъчетата по брега. Стръмните скали и зелените хълмове, които обграждат плажа, допринасят още повече за красотата му.

о-в МИКОНОС е космополитна туристическа атракция в Гърция, то остров Миконос е добър избор. Главният град, който също се казва Миконос (известен е пак и като Хера), удивлява с живописната си архитектура, както и с невероятно интензивния нощен движение – всички, които обичат да се забавляват, ще останат очаровани от многобройните ресторанти, клубове и дискотеки.

Разгледайте офертите за почивки в Grabo.bg

ХАЛКИДИКИ е полуостровът е разположен близо до Солун и има много красиви плажове. Трите ръкава – Касандра, Ситония и Атон продават кристални води, скрити заливи, къмпинги и уникално гледки.

ЙОНИЙСКИ острови са невероятните гръцки острови в Йонийско море привличат хиляди туристи всяка година. Те примамват с много неща – добри плажове, красиви пристанища, активни вулкани и впечатляваща природа.

о-в КРИТ е най-големият от гръцките острови е всъщност една много голяма земя с приятни контрасти, където пейзажите зашеметяват не само с бреговата линия, но и с живописните планини и маслиновите дървета.

Клисурата СУМАТРИЯ е с обсег 16 км в югозападната част на остров Крит е една от най-популярните в цяла Европа. Над четвърт милион туристи всяка година я изминават и споделят, че това е незабравимо преживяване, което винаги ще помнят. Разходката отнема между 4 и 7 часа в зависимост от темпото на ходене и преминава през гори от стари борове и кипариси и отвесни скали в планините, докато се стигне краят при Агиа Румели.

МЕТЕОРА е комплекс от манастири, който спира дъха на всеки турист с уникалното си разположение – сградите са кацнали върху високи скали. Първият манастир на Метеора е построен във 14 век. След това са били изградени общо 24, но днес от тях са останали само 7, като 6 са отворени за посетители. Достъпът умишлено е бил толкова труден, като навремето монасите е трябвало да използват дълги окачени стълби или специални мрежи, с които са се повдигали както стоки, така и хора.

АТОН е планинският полуостров в Северна Гърция е много специално място – той е автономна общност под гръцки суверенитет и жителите му са само монаси. Те са около 1400 и обитават 20 православни манастира, сред които и българския Зографски манастир. Достъпът до Атон се контролира стриктно и на жени не е позволено да
влизат там.

МИСТРА е разположена в близост до древна Спарта, Мистра е била столица на Пелопонес във 14 и 15 век, както и последната столица на Византия след превземането на Константинопол. Била е управлявана от роднини на византийския император и е останала населена и във османския срок, но през 1832 г. е изоставена. Така днес са останали само средновековни руини, разположени в красива местност, които представляват впечатляваща гледка за всеки турист.

ЛИНДОС е средновековно градче на остров Родос, което очарова с лабиринта от калдъръмени улички между симпатичните бели къщи. Над града се издига Акрополът на Линдос, който предлага спиращи дъха гледки към крайбрежието. На напълно разстояние от центъра са и два красиви плажа – Lindos и Saint Pauls.

КАСТРИЯ е скритото бижу на Северна Гърция. Кастория е единствен фотогеничен град, построен върху тясна ивица земя, разположена над красивото езеро Орестиада.

ЗАГОРИ е район с изключително красива природа, два национални парка и поразителна геология. Намира се в Северозападна Гърция.

Разгледайте офертите за почивки в Grabo.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 292 979 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *