55-ото заседание на ловешкия парламент започна с гаф и с наблюдатели от дружество „Знание“

Петдесет и петото заседание на ловешкия парламент започна с отказ да заработи електронната преброителна система в залата. Блокирането на системата доведе до въвеждането на режим „ръчно преброяване“ по време на гласуванията.
Днешният работен ден на местните депутати започна и под любознателното наблюдение на млади активисти на дружество „Знание“-Ловеч.

Първата волеизява на ловешкия парламент на 29 ноември т.г. бе да падне точка №1 от проекто-дневния – предсрочно прекратяване правомощията на председателя на Общински съвет-Ловеч Петър Цолов по предложение на Росица Маринова от ПП ГЕРБ, която защити искането с мотива, че вносителят не е мотивирал предложението си. Докладчик по точката бе независимата парламентаристка Цветослава Банева.

От дневния ред бе свалена и точка №2 – „питане на основание чл.105, ал.1, във връзка с чл.104 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието с общинската администрация на Община Ловеч за мандат 2015-2019 година от Минчо Казанджиев-общински съветник, относно планирани и усвоени средства за текущи и основни ремонти за града и населените места по § 10-30 и капиталова програма по бюджетите на Община Ловеч за 2016, 2017 и 2018 година.“ Причината за свалянето на точката бе отсъствието на вносителя й Минчо Казанджиев.

Бе приет и отчета за дейността и проблемите на с. Прелом за периода 01.01.2016-31.12.2017 година с докладчик Васко Панков –кметски наместник на с. Прелом

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 298 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *