37 лица с намалена трудоспособност ще започнат работа в община Ловеч и населените места

37 лица с намалена трудоспособност ще започнат работа в община Ловеч и населените места на 20 ноември 2018 година. През м. август 2018 г. Община Ловеч кандидатства по Проект „Обучения и заетост КОМПОНЕНТ II на Агенция по заетостта по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта на Компонент II по проект „Обучения и заетост“ е интегриране на неактивни и безработни лица с трайни увреждания на възраст над 29 г. (навършили 30 години), регистрирани в дирекции „Бюро по труда“ към Агенция по заетостта.

Работните места са в административното обслужване,  има  място за аниматор в Туристическо-информационния център, работници за почистване на гробищните паркове „Стратеш“ и на Скобелево, в администрацията, в клубовете на инвалида и в сферата на почистване и хигиенизиране.

От 12 ноември договорът е факт, на работа ще бъдат назначени, считано от 20.11.2018 г., 37 лица с намалена трудоспособност в град Ловеч (11 места) и в населените места Слатина, Смочан, Радювене, Владиня, Баховица, Соколово, Дренов, Малиново, Скобелево, Къкрина, Лисец, Йоглав. С проекта се обезпечава заетост на пълно работно време за срок от 24 месеца. Поради огромния интерес към програмата Община Ловеч кандидатства повторно. Предстои сключване договор и назначаване на още 12 лица.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 42 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *