Циганките Мария и Дочка започнаха да крадат още в деня на пристигането си в Ирландия, но…

Две българки бяха арестувани за кражба още в първия си ден в Ирландия и протестираха силно, когато им бе казано в окръжния съд на Галуей, че и двете отиват в затвора, пише Connacht Tribune.

Жените ползваха услугите на преводач и спокойно стояха по време на представянето на доказателства за това, как са измамили две възрастни жени в два различни супермаркета и са откраднали портфейлите им.

Мария Иванова и Дочка Минкова се признаха за виновни за кражба в Теско в Оранмор на 24 май, когато последвали 80-годишна клиентка в супермаркет, отвлекли вниманието й и взели чантата й от количката за пазаруване, където имало портфейл на стойност 100 евро с 280 евро в брой.

Иванова също се призна за виновна, че е откраднала яке на стойност 25 евро от магазините на Dunnes в същия ден. Тя свалила якто си, сложила новото от стенда и излязла от магазина. И двете се признаха за виновни, че са последвали 68-годишен клиентка в Дънс и са взели портфейла й на стойност 100 евро и 120 евро в брой.

Съдията Мери Фахи заяви, че жените на възраст 46 и 20 години очевидно са дошли в Ирландия с определена цел и са използвали начина си на действие спрямо по-възрастни, уязвими клиенти, които разсейвали, за да могат да ги ограбят. По време на делото стана ясно, че 80-годишната жена не може да спи, откакто е била ограбена и се страхува да се върне в Теско.

Иванова е на 47 години със седем деца и е разведена, докато 20-годишната й братовчедка Минкова е бременна в седмия месец.

Съдия Фахи наложи деветмесечна присъда на всяка от жените за кражбата в Теско и наложи едномесечно наказание на Иванова за кражба на сакото.

Двете жени и техният преводач слязоха долу в килиите, където им бяха обяснени подробностите за присъдата им. Междувременно съдия Фахи пристъпи към следващия случай, но силното плачене на жените от долния етаж дълго пречело работата на съда продължи.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/tsigankite-mariya-i-dochka-zapochnakha-da-kradat-oshche-v-denya-na-pristiganeto-si-v-irlandiya-no_news680507.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 261 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *