УЧЕНИЦИ В ЛОВЕЧ РАЗГОВАРЯХА С ДЕПУТАТИ ПО ВЪПРОСИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА ЕС

Ученици от  Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги  (ПГИТУ) в Ловеч имаха плодотворна среща на 29 януари  с депутатите от ГЕРБ Мария Илиева и Калин Василев на тема българското председателство на Европейския съюз. В срещата участваха още заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов и Мирослава Георгиева – общински съветник от Луковит. Гостите пристигнаха по покана на училището и бяха поздравени от директора на гимназията  Пенка Драганска по инициатива на методическото обединение на професионалната  подготовка.

Срещата беше с ученици от 8 до 12 клас. Веднага след това гостите бяха приети от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Депутатът Мария Илиева разказа: „Децата проявиха жив интерес към работата на Народното събрание, каква е ролята на България като председател на Европейския съюз,  както и каква е разликата с институции като Съвета на Европа. Разяснихме още какви ще са ползите на България от председателството.  Освен че можем да покажем една европейска зрялост като надеждни и достойни партньори, ще покажем и умения за преговаряне като посредник между различни интереси.  Следвайки графика на Европейския съюз можем да поставим и нашите приоритети като Западните Балкани.

Сред интересните въпроси беше и този защо са толкова важни Западните Балкани за нас? Защото ние сме един регион и няма как само ние да се развиваме, а останалите да изостават, трябва всички да сме заедно, както е в една къща или един жилищен блок.“

Европейският съюз залага и на тенденцията Западните Балкани да станат част от нея и така по-лесно да разрешим общите проблеми като бежанския поток,  допълни депутатът Калин Василев.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 69 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *