Троян ще бъде представен на изложение в Китай

Директорът на Китайския културен център в София Ту Сюесон и Ю Лу – директор „Организиране на събития” в Центъра, бяха в Троян миналата седмица, за да обсъдят с кмета Донка Михайлова и управителя на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в с. Орешак Иван Чакъров Троян да бъде представен на предстоящото 4-о китайско изложение на културните и творческите индустрии в гр. Нинбо в Китай.

Домакин на срещата бе Националното изложение в Орешак. Изложението в Китай ще се проведе от 12 до 14 април. На площ от приблизително 150 кв. метра ще бъдат представени занаяти и изкуства от Троянския край. Целият български щанд, който ще включва и фирма от Варна, ИТ фирми от София и Пловдив и троянска делегация – като представител на държавата, ще се разполага на 300 кв. м. 

Кметът Михайлова и Иван Чакъров лично ще представят експозицията. Изложението е под патронажа на Министерство на културата и туризма на Китай, организира се от общината на град Нинбо и държавната асоциация за промотиране на културата на провинция Джъндзян.

Основната му цел е в инициативата „Един пояс, един път“ и рамката 16+1 да създаде необходимите условия за развитието и сътрудничеството в областта на културата и културната индустрия между Китай и държавите от ЦИЕ. През последните три години изложението привлича над 715 хил. посетители и над 3500 участници.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 89 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *