Страховити подробности за стрелбата по полицай в Луковитско! Униформеният се разминал на косъм от смъртта защото…

Разбеснял се бандит простреля спецпполицай по време на арест, а бронежилетка го спаси от сигурна смърт. Както БЛИЦ писа, екшънът се разиграл вчера рано сутринта в луковитското село Петревене, където „Наглите“ държаха в плен Румен Гунински-младши.

33-годишният стрелец Преслав Наков и баща му Христо са задържани за 72 часа. Раненият полицай от групата за задържане на ОДМВР – Ловеч пък е във ВМА в столицата, където са едни от най-добрите спецове по прострелни рани. Животът му е извън опасност.

„Мога да кажа, че е герой, тъй като въпреки рана, са продължили операцията и са арестували лицата, дори без да използват оръжие“, каза вчера и главсекът на МВР Младен Маринов, пише „Телеграф“.

Разследващите имали информация, че Христо Наков и синът му Преслав произвеждат дрога. Започнали да ги следят и установили, че в къща, обитавана от тях в Петревене, отглеждат трева и екстази. Ченгетата решили да атакуват семейството вчера в 6 ч. призори, за да ги изненадат, преди да са се събудили. Тъй като имало оперативна информация, че и двамата са агресивни, полицаите взели и група за задържане. Щом нахлули в имота обаче, Преслав грабнал незаконния си пистолет „Макаров“ и открил стрелба на месо срещу спецполицаите.

Успял с един от куршумите да продупчи рамото на един от служителите, който бил със задължителната бронежилетка. „Униформеният е извадил невероятен късмет, тъй като е бил с бронежилетка“, обясни вчера и окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Куршумът излязъл от гърба на командоса.

Христо Наков е криминално проявен. Вписал е в досието си жестоко убийство на животно, грабеж, хулиганство. Синът му Преслав до момента не бил проявен колкото баща си, но ще бъде повдигнато обвинение за опит на убийство на полицай, смятат от прокуратурата. Освен това баща и син Накови ще отговарят за производството и разпространение на наркотици. С тях е имало още няколко човека, които се занимавали с пласирането на дрогата.

Хората от селото вчера бяха в шок от екшъна. Един през друг обясняваха, че не са и допускали с какво се занимават Преслав и Христо. Чували нещо, но винаги било тайно и на ухо. Те припомниха, че в близост до имота им се намирала и къщата на бандата за отвличания „Наглите“, която държа Гунински-младши 42 дни в плен. Похитителите пуснаха младежа, след като баща му плати огромен откуп.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/strakhoviti-podrobnosti-za-strelbata-po-politsay-v-lukovitsko-uniformeniyat-se-razminal-na-kosm-ot-smrtta-zashchoto_news593052.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 770 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *