След първия тур – Бояджиева убедително води в Тетевен , Ганев втори – изцяло с вота на ДПС в селата

След проведения първи тур на местните избори в Тетевен, както Ловешки вести прогнозира по-рано, очаквано ще бъде повторен балотажът от 2015 г. между сегашния кмет Д-р Мадлена Бояджиева от ГЕРБ и бившият арестуван и в момента подсъдим кмет – Милен Ганев Милев, подкрепен от ДПС.

На Д-р Бояджиева не достига съвсем малко за да вземе победата още на първи тур, получавайки 4596 гласа, срещу 3677 за Ганев. Далеч назад трети остава кандидата на БСП Гриша Нешев, събирайки скромните 1101 гласа.

По-интересен е вотът по населени места:

Бояджиева разгромява Милен Ганев в град Тетевен, събирайки 2230 гласа, срещу само 848 за опонента си.

Не такова е положението в доминираните от години от ДПС съседни села – Галата, Глогово, Градежница и Български извор. Там Ганев, който открито е подкрепен от ДПС, получава 2400 гласа (или над 60% от вота, срещу 1177 за Д-р Бояджиева. Останалите кандидати са с повече от скромно представяне.

Бояджиева обаче побеждава в по-малобройните села, където дори ГЕРБ избира кметове още на първи тур – Рибарица, Черни Вит и Голям Извор. В Гложене предстои балотаж, макар също резултатът на ГЕРБ да е много силен.

Общата разлика между издигнатата от ГЕРБ Д-р Бояджиева и подкрепяния от ДПС Милен Ганев е малко под 1000 гласа. Всичко предстои да се реши на предстоящия балотаж, за който ключово ще бъде дали гр. Тетевен ще излезе и ще гласува!

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 019 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *