Проведе се предварително обсъждане на идеен проект „Основен ремонт на водопровод, тротоарни и улични настилки по улица „Иван Вазов“

На 26 март в заседателната зала на Община Тетевен се състоя предварително обществено обсъждане на идейния проект за „Основен ремонт на водопровод, тротоарни и улични настилки по улица „Иван Вазов““, гр. Тетевен.

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева каза, че това е първа стъпка и проектът е в идейна фаза: „На това първо обсъждане, за нас е важно да чуем вашето мнение, препоръки и въпроси, за да може да коригираме или допълваме предвиденото към този момент“. Д-р Бояджиева подчерта, че първо ще бъде изграден водопровода, след което ще се премине към реконструкцията на улицата. Тя допълни, че очаква проектът да се реализира до края на годината, но чак когато има изпълнител ще може да се даде повече информация.

На срещата присъстваха зам.-кметовете Тони Стоев и Борис Врабевски, началникът на отдел „Устройство на територията и инвестиционна дейност“ Михаил Куманов, главният инженер на общината Николай Василев и архитектът Павел Михайлов, представители на пожарната и полицията граждани и управители на фирми, чиито офиси и търговски обекти са разположени в отсечката на ул. „Иван Вазов“ от №15 до №43 и др.

Проектът предвижда отсечката от края на централната част до пресечката с Централна Кооперативна Банка да се превърне в пешеходна зона. Ще бъде положена настилка от бетонови павета, ще се изгради отводнителна система, ще бъдат обособени пешеходни зони и места за отдих и др.

След като бъде избран изпълнител и бъдат изготвени няколко работни проекта, отново ще се организира подобна среща, за обсъждането им, с живущите в района граждани.

Бяха обсъдени и поставени въпроси от страна на присъстващите относно: как ще се осъществява достъпа до улицата, каква ще бъде отводнителна система, къде ще се паркира, кои улици ще се превърнат в снабдителни и др.

Източник: teteven.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 359 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *