ПРИЗИВ НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ КЪМ ВОДАЧИТЕ, КОИТО ПАРКИРАТ НЕПРАВИЛНО

Във връзка с неправилно паркираните коли по тротоарите и зелените площи на града, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обръща към гражданите с призив за разумно и отговорно поведение.

В днешната пътна обстановка е наложително всички ние да сме изключително отговорни, да проявяваме високо съзнание, когато участваме в движението по пътищата. Това отношение е крайно необходимо, когато паркираме нашите МПС на неопределените за това места. Паркирайки  по тротоари и зелени площи,  водачите възпрепятстват пешеходците. Необходимо е да помислим най-вече за възрастните хора и  майките с деца, които трудно минават с колички по заетите с коли тротоари. Това ги принуждава да ползват уличното платно, а това е опасно.

Необходимо е да проявим гражданско съзнание, да зачитаме правата на другите участници в движението и да мислим какво свободно място оставяме, когато паркираме.

Благодарение на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Ловеч, както и на отдел „Контрол и сигурност“ в Община Ловеч се следи и съответно се санкционират констатираните нарушения.

Но ние считаме, че не всичко се оправя със санкции.  Затова апелираме към Вашето високо съзнание, към интелекта Ви и чувството за отговорност. Вярваме във Вашата убеденост в необходимостта от законност и ред. Идеята е не само да глобяваме и наказваме, а да запалим в съзнанието  онази сигнална лампа, която да ни подсеща да не нарушаваме правилата.

Всички имаме интерес от свободни улични платна и тротоари. Това е в интерес и на Спешна помощ, на пожарната и полицията. Но най-вече на пешеходците.

Обръщам се също и към работещите в  различните  администрации да дават личен пример. Същевременно Община Ловеч ще продължи да работи за осигуряване на повече паркоместа на платените и на свободните паркинги.

Да бъдем отговорни и разумни граждани!

Корнелия Маринова,

Кмет на Община Ловеч

24.10.2018 г.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 186 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *