ПРЕДСТОИ ФЕСТИВАЛ ЗА ШЛАГЕРНА И СТАРА ГРАДСКА ПЕСЕН „ПОЛЪХ ОТ МИНАЛИ МЕЧТИ“ В ЧЕПЕЛАРЕ

Предстои провеждането на Фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ в Община Чепеларе в края на юни. Фестивалът е единствен за региона на Родопите, а организатори са Община Чепеларе, НЧ „Родопска искра 1880“ и Сдружение на ресторантьори, хотелиери и търговци.

Фестивалът има конкурсен характер и целта му е да популяризира и съхрани традициите на българската шлагерна песен от 60-те, 70-те и 80-те години и старата градска песен от миналия век, за да ги възроди и им даде нов живот, както и да приобщи младите хора към тяхната непреходност и красота. Фестивалът ще даде възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България, ще подпомогне създаването на нови творчески идеи и проекти.

Четиричленно жури, съставено от професионалисти, ще оценява и класира участниците-изпълнители на шлагерна и стара градска песен. Предвидени са  награди за групи, индивидуално участие и за дуети, както и  награда „Откритие на фестивала“ и специална награда на Сдружение на хотелиери, ресторантьори и търговци.

Фестивалът ще се проведе на 31 юни и 1 юли 2018 година на площад „Олимпийски“, гр. Чепеларе, обл. Смолян. Заявки за участие се изпращат до 16 юни 2018г. на адрес:

Община Чепеларе

Ул. „Беломорска“ 44Б

/за участие във Фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ /

4850 Чепеларе

Или на e-mail: mail@chepelare.bg

Повече за статута и формуляр за участие виж в прикачените файлове.

 

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 76 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *