Предколедна шетня на властта! Кметът Корнелия Маринова – в детска ясла „Патиланци“, председателят Петър Цолов пък в ДГ „Мария Сиркова“

Малчуганите от Детска ясла „Патиланци“  в ловешкия жилищен квартал „Червен бряг“ днес посрещнаха скъпи и чакани гости. Първо пристигна кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която попита събралите се сладурани дали са слушали през годината и чакат ли Дядо Коледа? Вкупом те отвърнаха „Да“.

Децата са от 10-месечна възраст до три години и пристигането на добрия старец с червени ботуши и бяла като сняг брада е силно и дълбоко преживяване за тях.

С чудноватия си вид той може и да изплаши някои от най-малките, затова се наложи от няколко дни старецът да минава  зад прозорците и децата да свикват с него, разказа директорът на „Патиланци“ Магдалена Баева.

Тук има 55 деца, за тях се грижи персонал от 17 специалисти –  това са медицински сестри, детегледачи и един педагог.В яслата има и четири двойки близнаци, което е рядък случай. От януари детското заведение се готви да приеме нови 17 деца.

Пристигането на Дядо Коледа беше отбелязано с ръкопляскане. Старецът донесе подаръци за всяко дете.Кметът Корнелия Маринова връчи пакетчета с лакомства, осигурени от Община Ловеч. Имаше и голяма торта.

Председателят на Общинския съвет Петър Цолов същия ден пък бе на посещение при децата  от ДГ „Първи юни“.Той също поздрави малчуганите и връчи сладки подаръци.В „Първи юни“ персоналът се грижи за 155 деца в шест групи, съобщи директорът Петя Станчева. Коледарите подариха подаръци на гостите и ги сурвакаха за здраве и берекет.

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христова на 18 декември пък беше гост в ДГ „Мария Сиркова“ в кв. „Вароша“.

Както съобщихме, ръководството на Община Ловеч по график участват във всички коледни празници в детските градини и ясли в общината.

Община Ловеч, пресцентър
18.12.2018 г

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 577 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *