ПОРЕДНО ОТЛАГАНЕ НА ДЕЛОТО СРЕЩУ МИЛЕН ГАНЕВ. ОТНОВО ДЕТЕЛИН ПЪРЛЕВ Е БОЛЕН

За утре 19.04.2019 г. беше насрочено съдебно заседание по вече пословично проточилото се наказателно дело срещу бившия кмет на Тетевен Милен Ганев Милев и заместника му Детелин Пърлев, като по всичко изглежда, че за пореден път делото ще бъде отложено. От Ловешки окръжен съд потвърдиха, че обвиняемият Детелин Пърлев отново е представил документи за влошеното си здравословно състояние, което не му позволява да пътува до Ловеч и следва да се лекува в домашни условия у дома. Последното съдебно заседание от преди вече близо три месеца също беше отложено заради заболяване на Детелин Пърлев.

Ганев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на община Тетевен за над 400 хиляди лева, извън това нанесени имуществени щети на общинска Фондация Тома Васильов и сключване на договор за доставка на храни за детските градини в общината с приятелката на Ганев Биляна Драгомирова в нарушение на Закона за обществените поръчки и на завишени цени. Сагата с пословично бавното правосъдие срещу бившия кмет на Тетевен датира още от Март 2014 г., когато Ганев и заместникът му Пърлев бяха изведени с белезници от сградата на общината, а едва през месец Октомври 2015 г. в съда беше внесен обвинителния акт срещу тях. От тогава до момента бяха отложени над сто открити съдебни заседания поради най-разнообразни причини, повечето от които здравословни проблеми на подсъдимите, макар в социалните мрежи двамата да публикуваха снимки свързани с далеч по-приятни поводи в екзотични дестинации, както и поради бременността на приятелката на Ганев и също подсъдима Биляна Драгомирова. Малко по-късно Милен Ганев се сдоби и с кандидатдепутатски имунитет, издигнат от ДПС като кандидат за народен представител на партията в ловешка област, което също отложи делото за няколко месеца. Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира незаконно имущество на Детелин Пърлев за близо 200 хил. лева.

Екипът ни ще продължи да следи развитието на делото, изисквайки информация от Ловешки окръжен съд за следващите съдебни заседания.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 187 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *