Поканиха министър Красимир Вълчев в Ловеч. Ето кой и защо

Директорът на ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч Радослав Хитов и Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, поканиха министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Ловеч за важни събития през идващата 2020 г. Това стана в Луковит на 19 ноември, когато министър Вълчев посети региона.

Добре че дойдохте тук, за да си поставите ловешките въпроси, пошегува се кметът домакин Иван Грънчаров, без да знае, че малко преди това в Луковит беше и кметът на Ловеч Корнелия Маринова. На срещата присъства и депутатът Калин Василев.

През 2020 година  Езикована гимназия в Ловеч ще отбележи със серия събития своята 70-годишнина.

Освен това ще се прави първа копка на разширението на гимназията и още много други прояви. Министърът на образованието обеща да съобрази графика си с тези събития и ще присъства на някои от тях.

На 30 ноември т.г. пък Инициативен комитет, съвместно с  Община Ловеч и РУО- Ловеч, организира тържествено честване на 90-годишнината на дългогодишния учител по български език и литература Найден Ангелов.  Всичко това стана ясно от разговора в кабинета на кмета на Луковит, който подари на госта плакет-реплика на съд от известното Луковитско сребърно съкровище.

Поводът на посещението на просветния министър бяха серия работни срещи с директори училища и детски градини, с представители на местната власт в общините Угърчин и Луковит.
„Искам да посетя колкото се може повече общини, като  Луковит е 110-ата. Провеждам разговори с педагогическата общност, тъй като имаме постоянни предизвикателства, свързани с обхващането, редовната посещаемост, ефективното приобщаване на всяко едно дете в образователната система, подобряване на образователните резултати. Това изисква да имаме по-добри учители, да направим всеки един час по-интересен, да придобият децата ключовите компетентности“, каза Красимир Вълчев.

Министърът съобщи, че новообхванатите деца в училище сега са по-малко в сравнение с предходните години. Причината е, че тези, които са били извън образователната система, вече са включени. Целта е ежедневна посещаемост, а децата, на които майчиният език не е български, да бъдат обхванати в детска градина.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 260 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *