ПЕВИЦАТА ВИОЛЕТА БАЛКАНСКА С 13 ЗЛАТНИ МЕДАЛА ОТ ПОМОРИЕ, ОБЗОР И НЕСЕБЪР

Ловешката изпълнителка на градски песни и шлагери Виолета Балканска се завърна с общо 13 златни медала от проведения в края на август  Осми световен шампионат по фолклор WORLD FOLK (Поморие и Обзор) и от по-ранния Европейски шампионат по фолклор  (Несебър).

На първата сцена в Поморие на 30 август певицата изпълни песните „Mediteraneo“„  и „Не спеши Наташка“, посрещнати с аплодисменти от публиката. В Обзор пък Виолета Балканска по време на изпълнението си изпълни и танца сиртаки.

Поредицата изяви бяха отличени с грамоти от местните общини, като най-ценна за певицата е тази от Община Варна. В нея е отбелязано, че „концертната програма бе изпълнена на високо професионално ниво“.

Шампионатите по фолклор се ползват с голям престиж, тъй като имаше участници от Украйна, Англия, Русия, Индонезия, Иран, Латвия, Грузия, Канада, Узбекистан, Казахстан, Южна Корея, Черна гора, Якутия, Израел.

Освен това ловешката певица заедно с Мария Добрева участва в концерт „Музикална разходка“ в Морската градина във Варна.

В морската столица имаше и представяне на шестия й албум „Да бъдем щастливи“, в който са събрани италиански, испански, руски, гръцки и сръбски песни. Българските им текстове са на певицата.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 53 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *