Оцетът и содата – най-ефикасното лекарство срещу гъбички на краката. Вижте как! (снимка)

Вместо да си давате парите за скъпи и безполезни медикаменти, опитайте нещо по-различно и ефикасно. Оказва се, че обикновената сода бикарбонат, с която разполага всеки един дом, притежава уникални целебни качества.

Тя се прилага съвсем ефикасно при профилактика и лечение на ракови заболявания, лекуване на алкохолизъм и различни по вид наркомании, изчистване на отровните вещества от организма. Приема на сода бикарбонат преди хранене, улеснява храносмилателните процеси. С нейна помощ лесно се избягва лошия дъх и се избелват зъбите.

Лечение със сода бикарбонат при гъбички на краката

Содата е добре известна с противокислеинния си ефект. Именно това я прави толкова добър лек срещу гъбични инфекции, тъй като, както знаем, любимата среда за разпространението им е киселата. Помагайки на кожата да се отърве от този проблем, тя бива използвана доста често при такъв вид оплаквания.

Използвайте сода бикарбонат при гъбички в устната кухина. Просто трябва да правите редовно гаргара с една супена лъжица сода, разтворена в чаша с вода. Процедурата се продължава и няколко дена след избавянето от проблема, за да се избегне повторното му появяване.

Гъбички на краката  и по кожата също могат да са доста упорит проблем, труден за премахване. Вероятно сте опитвали какво ли не, но сте установили, че не е възможно да се отървете лесно от тях. Тъй като, антибиотиците убиват само бактериите, но не и гъбичната инфекция, лечението им с тях е невъзможно. Затова сега ще ви предложим една рецепта, която използва сода бикарбонат при гъбички на краката.

Разтворете 350 мл ябълков оцет и три супени лъжички сода в половин литър гореща вода. Правете бани на ходилата си два пъти дневно, в продължение на 20 минутки. Ако ви е възможно, правете си и компрес на ходилата с така приготвената смес. Просто натопете памучно тампонче в нея и го наложете върху засегнатия участък. Закрепете го хубаво и прекарайте с него поне една нощ. Ако сте постоянни, съвсем скоро ще откриете положителния ефект от процедурите.

Изпробвайте лечението със сода бикарбонат и оцет при гъбички на краката и ще останете изненадани от добрия ефект.

Източник: https://pik.bg/

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 110 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *