Осъдиха трима за грабеж и убийство на бизнесмен от Български извор

Окончателно, с решение на Върховен касационен съд, са били осъдени, по повдигнатите от Окръжна прокуратура – Ловеч обвинения, трима извършители на грабеж, придружен с убийство на възрастен мъж в с. Български извор, Община Тетевен. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Р.Б. е осъден на 25 години лишаване от свобода при строг режим. Наказанията на другите двама – Б. Г. и на М. Е., са по 13 години затвор при строг режим. Подсъдимите са осъдени да заплатят солидарно на съпругата и дъщерята на убития общо 33 400 лева имуществени вреди и 300 000 лева за неимуществени вреди.

Обвинителният акт е внесен в съда от Окръжна прокуратура – Ловеч, като делото от първоинстанционния съд е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие. Тримата извършители са признати за виновни за това, че на 19 декември 2016 г. в с. Български извор, в съучастие, чрез взлом, влезли в дома на И. М. и отнели сумата от 25 000 лева и златни накити, всичко на обща стойност 33 440 лева. Грабежът е бил придружен с убийството на 80-годишния мъж, осъществено от подсъдимия Р. Б. при опасен рецидив.

След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителите са признати за виновни и са осъдени по повдигнатите им от прокуратурата обвинения. По искане на прокуратура спрямо тримата са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: https://nova.bg/news/

 

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 160 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *