Осъдиха мъж за нанасяне на телесна повреда на полицай в Ловеч

Осъдиха мъж за нанасяне на телесна повреда на полицай. За извършеното деяние му е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години, съобщиха от Районна прокуратура-Ловеч. Обвиняемият е признат за виновен за това, че на 07 април в Ловеч, чрез нанасяне на удар с ръка в областга на главата, причинил лека телесна повреда на старши от РУ – Ловеч.Пострадалият и негови колеги изпълнявали cлyжeбнитe cи зaдължeния по опазване на обществения ред на територията на Ловеч.

Oкoлo 19.30 часа получили сигнал за скандал, възникнал в жилищен квартал. При отиване на място, пред вход на блока, подалият сигнала гражданин им обяснил, че пияно лице започнало конфликт с него, обиждало, както него, така и приятелката му, като се опитало да я удари. Гражданите посочили обвиняемият, който седял на маса, намираща се в междублоково пространство във видимо нетрезво състояние. Полицаите поискали документ за самоличност, но обвиняемият отказал да им представи такъв, започнал да се държи грубо и арогантно, да отказва да им съдейства, заради което се наложило да бъде отведен в сградата на PУ – гр.Ловеч.

В полицейското управление обвиняемият продължил със заплахите си за саморазправа с полицаи, да обижда, ругае и да се държи арогантно и грубо. В момента, когато му били дадени документите по задържането му и за полагане на подпис от негова страна, обвиняемият станал рязко и ударил с юмрук в лицето единия полицай.

Източник: zetramedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 596 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *